oogcentrum-thijssen-bemmel-hfd-optometrie

Optometrie

Voor uw bril komt u bij de OPTICIEN, voor een behandeling in het ziekenhuis komt u uiteraard bij de OOGARTS, maar wat als bij een oogmeting blijkt dat een bril niet volstaat? Om deze vraag te beantwoorden kunt u bij de oogarts terecht, maar ook bij een OPTOMETRIST.

Wat is een optometrist?

De optometrist verzorgt eerstelijns oogzorg. Dat wil zeggen dat uw huisarts u kan doorverwijzen naar een H.B.O. optometrist voor een oogonderzoek. Een optometrist heeft de kennis in huis om uw ogen te onderzoeken op bepaalde aandoeningen en u indien nodig door te verwijzen naar een oogarts. De optometrist is dus de persoon bij wie u moet zijn met vragen omtrent zien of ogen!

Wanneer is een optometrisch onderzoek raadzaam?

De meeste mensen denken dat wanneer ze goed kunnen zien (evt. met hun nieuwe bril) ook de gezondheid van hun ogen wel in orde is. Na het 40ste jaar is een oogarts of optometrist bezoeken echter raadzaam, ook als u denkt dat er niets aan de hand is. Ook wanneer er in uw familie oogafwijkingen voorkomen zoals glaucoom, een lui oog, enz. is dat een reden om uw ogen te controleren op meer dan sterkte alleen. Heeft u specifieke klachten als hoofdpijn, lichtflitsen, vlekjes, wazig zien, dubbelzien, enz.? Ook dan is het goed uw ogen te laten screenen! De optometrist kan uw vragen beantwoorden en uw ogen aan een grondig onderzoek onderwerpen.

Optometrisch onderzoek

Wij hebben de modernste apparatuur in onze winkel, zodat we u perfect kunnen adviseren en/of behandelen. Tijdens een optometrisch onderzoek gebruikt de optometrist vaak oogdruppels om beter IN uw ogen te kunnen kijken, bijv. om uw oogspieren te doen ontspannen of het oog licht te verdoven. In sommige gevallen mag u door deze druppels niet alleen met de auto naar huis. Daarom bespreken we het altijd van tevoren met u als we druppels willen gebruiken.

Kosten

Aan een uitgebreid onderzoek zijn extra onkosten verbonden, daarvan zult u niet vreemd opkijken.

Helaas zijn er maar weinig verzekeraars die optometrische onderzoeken vergoeden. In veel gevallen zult u dus zelf de geringe kosten voor deze onderzoeken moeten betalen. De prijzen hiervan variëren; we zullen u altijd vooraf op de hoogte stellen. Overigens is ook een 'normale oogmeting' bij Thijssen Optiek al een basis optometrisch onderzoek, en dit is tot op heden nog steeds kosteloos!

Bij Thijssen Optiek in Bemmel staat OPTOMETRIE hoog in het vaandel. Heeft u vragen over uw ogen, kom eens langs of bel ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Maak een afspraak


Lees meer over de zorg voor uw oog


Top